index :: patrimoni artístic :: el museu històric de la Seu

patrimoni artístic

el museu històric de la Seu

Es troba situat en un espai especialment habilitat per sobre de la façana principal de la Seu. S’hi accedeix per una escala de cargol que queda situada al costat del baptisteri. Es va inaugurar l’any 1934 per tal de conservar i exposar les obres d’art sacre, que havien quedat en desús, fora del culte quotidià. Entre les peces més importants destaca un crucifix romànic, de talla de fusta policromada que es pot datar vers el segle XII. També sobresurt l’anomenat “frontal florentí”, teixit i brodat a Florència per Geri di Lapo i adquirit per a la Seu pel manresà benestant Ramon Saera l’any 1357.

I les arques d’argent, del segle XVII, que contenien les relíquies dels « cossos sants », patrons de la ciutat, realitzades per l’argenter manresà Antic Lloreda.

Hi ha també fragments de retaules barrocs dels famosos tallers manresans dels Grau i el Sunyer, un retaule dedicat a Sant Ponç (segle XVI), una imatge de la Immaculada (segle XVII) així com nombrosos objectes d’orfebreria i d’indumentària litúrgica.