index :: notícies :: 2019 :: Dia de la Seu 2019

biblioteca digital

notícies

Veure últimes notícies
23.09.2019
General

Dia de la Seu 2019

Se celebrarà durant el mes d'octubre

La Seu de Manresa, des de l'inici de la seva construcció en aquell ja llunyà segle XIV, és -sens cap mena de dubte- el monument central de la nostra ciutat. Gràcies a la generositat i entrega tant dels seus iniciadors com de les generacions de manresans que ens han precedit, tenim a les nostres mans un patrimoni arquitectònic de primer ordre que, com hereus i continuadors seus, tenim el deure de preservar, conservar i restaurar per poder-lo transmetre dignament a les generacions futures.

Amb la finalitat de fer conèixer la Seu i a l'ensems de poder manifestar el goig de ser continuadors d'aquells manresans, certament agosarats i emprenedors, que emprengueren les obres de construcció d'aquest magnífic temple gòtic, s'instituí, per part dels AMICS DE LA SEU, la festa del Dia de la Seu. Precisament per mostrar les darreres intervencions que s'han fet al monument i per repassar una vegada més, la llista d'obres que resten per fer.
Així doncs, hem de contemplar el Dia de la Seu, com una ocasió de trobada entre tots per posar de manifest l'estima vers el monument i la legítima satisfacció de ser-ne hereus i transmissors.

Us presentem els actes que componen el programa d'enguany que, com és tradicional, se celebren a l'entorn del segon diumenge d'octubre, dia de la Dedicació de la Basílica.

- Dissabte 5 d'octubre a les 21.00h, Concert coral "Amore et dolore: figuracions musicals de la passió amorosa", un concert poètico-musical a càrrec de la Coral Cardonina amb la col·laboració de l'Aula d'Arts i Lletres de l'Institut Cal Gravat.

- Diumenge 13 d'octubre a les 11.00h, Missa conventual solemne amb la participació de la Capella de Música de la Seu.

- Diumenge 13 d'octubre de 12.00h a 14.00h i de 17.00h a 19.00h, jornada de portes obertes a les dependències de la Seu ( claustre, museu, cripta, baptisteri...).

- Divendres 25 d'octubre a les 20.00h, porjecció del documental "La Seu de Manresa, set segles de vida" de Fermí Bataller. * Sala de la Plana de l'Om.

Tots hi sou convidats.

Amics de la Seu de Manresa