index :: notícies :: 2019 :: L'Assumpció de Viladomat torna a la Seu de Manresa

biblioteca digital

notícies

Veure últimes notícies
10.07.2019
General

L'Assumpció de Viladomat torna a la Seu de Manresa

Després de 4 anys de cessió al Museu Comarcal

L'Assumpció de la Mare de Déu amb tots els Sants (entre 1728-1750) d'Antoni Viladomat (1678-1755) tornarà a la basílica Santa Maria de la Seu de Manresa aquest mes de juliol. Actualment, l'obra és al Museu Comarcal de Manresa, després de que l'any 2015 es firmés un conveni de cessió de l'obra entre la Seu i el Museu Comarcal.

L'Ajuntament de Manresa i la Generalitat van finançar la restauració de la peça l'any 2015, feta pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), que va consistir en una neteja profunda, canvi de vernís per oxidació i sutura dels estrips de la tela. Des de llavors, s'ha exposat al Museu Comarcal, ja que el conveni estipulat per dos anys es va prorrogar.

Dilluns 29 de juliol es procedirà a fer el trasllat del quadre i a instal·lar-lo en el seu espai original, a sobre de l'escultura del canonge Mulet, ubicada al costat del baptisteri de la basílica. Amb l'objectiu de que pugui veure's perfectament en el seu emplaçament, s'il·luminarà amb dos projectors ERCO, abans inexistents.

Els fons per finançar la reinstal·lació de l'Assumpció de Viladomat provenen d'una aportació del Capítol de Canonges de la Seu (60% de l'import total), de la Generalitat de Catalunya (40%) i l'Ajuntament n'assumirà les despeses de transport, tal i com s'estipula al conveni de cessió.

Per celebrar el retorn del quadre, des de la basílica s'ha organitzat la conferència "Una obra mestra del Barroc a Catalunya. L'Assumpta amb tots els sants d'Antoni Viladomat" a càrrec del Doctor Francesc Miralpeix, que ha abordat la figura i l'art del pintor Antoni Viladomat en la seva tesis doctoral. L'acte s"emmarcarà en el programa de Festa Major de Manresa i serà el dimecres 28 d"agost a les 20.00h davant del quadre, a l'interior de la basílica.

L'Assumpció de la Mare de Déu amb tots els sants
L'Assumpció de la Mare de Déu amb tots els Sants és un oli sobre tela de grans dimensions (350x200cm) i és considerat un dels quadres més destacats d'Antoni Viladomat i Manalt, gran artista del barroc català.
A la pintura s'hi representa l'Assumpció de Maria, amb els apòstols que observen el miracle al voltant de la seva tomba i, al pla superior, la Cort Celestial amb la Santíssima Trinitat l'esperen per rebre-la.