index :: notícies :: 2018 :: L'Ou com balla torna a la Seu

biblioteca digital

notícies

Veure últimes notícies
25.05.2018
General

L'Ou com balla torna a la Seu

Del 31 de maig al 3 de juny es podrà veure al claustre de la basílica.

La Basílica de la Seu de Manresa recuperarà la tradició de l'Ou com balla el dia de Corpus Christi. Aquesta pràctica consisteix en col·locar un ou buit sobre el raig d'aigua d'una font perquè giravolti sense caure.

La font s'ubicarà al claustre de la Basílica, estarà coberta de clavells blancs i vermells, tal i com dicta la tradició, i podrà visitar-se durant les hores d?obertura de la Seu (de 9.00h a 13.30h i de 16.00h a 19.00h).

Dijous 31 de maig, dia de Corpus, a les 11.00h, es farà la inauguració i la benedicció de l'Ou com balla a càrrec de Mn. Joan Hakolimana, rector de la Seu. La cerimònia s'acompanyarà d'una explicació sobre aquesta tradició i durant tot el dia s'exposarà l'eucaristia amb una custòdia a la Capella del Santíssim del temple.

L'Ou com balla s'havia celebrat diverses vegades a la Seu, però ara feia més de 35 anys que s'havia suprimit aquesta pràctica. Un grup de persones vinculades a l?associacionisme manresà (Xavier Belmonte, Joan Garcia, Antonio García-Flores, Antoni Conill, Joan Lladó i Josefina Soler) han volgut recuperar la tradició, iniciativa que ha estat molt ben rebuda i recolzada per part de l?equipament.