index :: l'associació dels amics de la seu :: activitat dels amics de la seu

l'associació dels amics de la seu

activitat dels amics de la seu

L’objectiu bàsic de la nostra activitat és la de promoure les obres necessàries per a la restauració i conservació de la Seu, obtenir els fons necessaris per a la seva realització i fer-ne un seguiment de la seva execució.

Així doncs, s’han organitzat campanyes per subscripció popular per al finançament de determinats projectes: Restauració del Portal Nord o de Santa Maria (1990), Salvem la Seu (1999), Restauració de la Rosassa (2005), i la il·luminació interior de la Seu (2007).


Altres vegades s’ha cercat directament la col·laboració de les institucions com és el cas dels dos Convenis signats. El primer (2001-2004) amb 5 organismes: Ministeri de Cultura, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona, Ajuntament de Manresa, Bisbat de Vic. I el segon (2004-2008), només amb quatre perquè no s’hi adherí el Ministeri de Cultura. També han participat altres entitats com la Fundació Caixa Manresa i la Fundación Endesa.

Des de l’any 1988 s’organitza anualment el “Dia de la Seu”, que constitueix una jornada festiva i motiu de trobada dels nostres socis i simpatitzants. També és un mitjà per promoure el coneixement del gran monument de la nostra ciutat, així com per presentar les activitats i projectes que duu a terme la nostra Associació.

Conferències